Translate

6 Mayıs 2013 Pazartesi

Ocak veya Fırının Verimli Kullanılması püf noktaları


Ocak veya Fırının Verimli Kullanılması



1. Eğer pişirme tarifinde belirtilmiyorsa fırınınıza ön ısıtma yapmayınız.

2. Fırın kapağını yemek pişirirken açmayınız.

3. Üst yakıcı alevini tencere veya tavanızın boyutu kadar açınız.

4. Pişirme başladıktan sonra yavaş yavaş kaynatınız.

5. Zaman ve sıcaklık talimatlarına uyarak pişiriniz.

6. Kullanılmayan ocak brülörlerini (gözlerini) kapatınız.

7. Pişirme esnasında yemek kaplarını kapalı tutunuz.

8. Pişirme ocağını ısınma amaçlı kullanmayınız.


0 yorum:

Yorum Gönder