Translate

6 Mayıs 2013 Pazartesi

Kombi seçerken dikkat edilmesi gerekenler?


Doğalgaza geçiş dönemi ve özellikle tercih edilecek ürünlerin seçimi daima zor olmuştur. Marka, model, kapasite gibi belirleyici özellikler hakkında farklı kişi ve firmalardan değişik ve çelişkili bilgiler alınabilir. Bunlarda tüketicinin karar vermesini daha da zorlaştırmaktadır. Tüketici her zaman en iyiyi, en kaliteliyi, en güvenli olanı, en uzun ömürlü olanı ve en ekonomik olanı almak arzusundadır. İşte bu aşamada sizlere yardımcı olabilecek bazı hususları sizlere kısaca özetlemek istedik.

» Tüm firmaların kombi cihazları ile ilgili yetkililerden veya bayilerden tatmin edici bilgiler alarak cihazları tanıyın. Satın almayı düşündüğünüz ürünleri almadan önce mutlaka görün ve inceleyiniz. Cihazı çalışır halde görmeye gayret ediniz. Çalışır cihazın sesini (sessiz olması önemlidir), alev boyunu ve alev modülasyonunu, emniyet sistemlerini, pompa çalışmadan gaz yolunun açılıp açılmadığını, ateşleme sistemini (elektronik ateşleme olması çok önemlidir) inceleyiniz. Otomatik kontrol setleriyle hem tasarruflu kullanım hem de konforlu bir kullanım sadece elektronik ateşlemeli kombilerde mümkündür. Elektronik ateşlemeli kombilerde ayrıca sürekli pilot alev sarfiyatı olmadığından daha tasarrufludurlar.

» Çevrenize, dost ve akrabalarınıza, kısaca kombi kullanan tanıdıklarınıza sorunuz. Şikayet ve övgülerine dikkat ediniz.

» Kombinin en önemli elemanları olan ısı eşanjörünü, pompa ve brülörü inceleyiniz. Bu parçaların uzun ömürlü olmasına dikkat ediniz.

» Cihazın tipine ve ısıl kapasitesine mutlaka dairenizi inceleterek karar veriniz. Tam bir mühendislik çalışması yaptırmadan (ısı hesabı, baca analizi gibi) cihazınızı almayınız.

» Cihazların emniyet sistemlerini mutlaka inceleyiniz. Yıllarca iç içe yaşayacağınız bu cihazların uzun yıllar problemsiz çalışacak emniyet sistemleriyle donatılmış olmasına dikkat ediniz.

» Cihaz LPG (tüpgaz) ve doğalgaz ile çalışabiliyor mu?

» Cihaz ISO 9002 ve TSEK standartlarına haiz mi?

» Cihaz çevre dostu mu? Çevreye zararlı azot oksitlerin emisyon oranı düşük mü? ÖKETECH amblemi var mı?

» Cihazların sadece fiyatına bakmayınız. Unutmayınız ki, fiyatı belirleyen cihazın yapımında kullanılan malzeme ve hizmetin kalitesidir. Cihazın fiyatının üzerindeki malzeme ve emniyet düzeneklerinin kalitesiyle; verilecek yedek parça ve servis güvencesiyle; cihazın tasarruflu, uzun ömürlü olmasıyla doğru orantılı olmasına dikkat ediniz. Ucuz olanı değil, kullandıkça size ucuza gelecek olanı seçiniz.

» Tüm araştırmaları yaptıktan ve cihaz markasına karar verdikten sonra ana firmayı arayarak bölgenizdeki yetkili ana bayii adres ve telefonlarını öğreniniz. Cihazı herhangi bir yerden alarak başka bir tesisatçıya kesinlikle monte ettirmeyiniz. Cihazı yetkili bayiden alarak mutlaka yetkili bayiye monte ettiriniz.

0 yorum:

Yorum Gönder