Translate

23 Mart 2023 Perşembe

Yoğuşmalı kombi özellikleri nelerdir?

 Yoğuşmalı kombi ne demek?

Konvansiyonel kombilerde yanan doğalgazdan oluşan atık gaz ve beraberinde oluşan su buharı direkt bacadan dışarı çıkar. Yoğuşmalı kombilerde ise atık gaz sisteminin önüne eklenen ısı eşanjörü sayesinde gaz bacadan çıkmadan önce gazdaki su buharı ayrıştırılıp enerjiye dönüştürülerek yeniden kullanılır.

Yoğuşmalı kombi özellikleri nelerdir?


Yoğuşmalı kombiler düşük baca gazı sıcaklıklarına sahip bulunur. Alev boyunu ihtiyaca göre ayarlayarak, dur/kalk yapmadan modülasyonlu bir biçimde çalışır. Daha düşük emisyon (CO ve NOx) oranları ile daha çevreci olma özelliğine sahip yoğuşmalı kombiler ayrıca çok daha sessiz çalışır.

Yoğuşmalı kombi ekonomik mi?

Yoğuşmalı kombilerin avantajları arasında ise daha az ses çıkarma özelliğinin olmasıdır. Bu tür kombiler verimlidir ve bu nedenle yoğuşmalı kombi tasarrufludur.

Yoğuşmalı kombi faydalı mı?

Yoğuşmalı kombilerin temelinde bacadan atılan ve sıcaklığı yüksek olan yanmış gazların içerisindeki su buharının enerjisini kullanma teknolojisi yatmaktadır. Bu sayede klasik kombiler % 80-90 verimle çalışırken yoğuşmalı kombilerin % 105-109 arasında verimlilik oranı bulunmaktadır.

0 yorum:

Yorum Gönder